Главно меню

Реклама

Влизане в сайтаУчете немски език докато гледате видеоклипове
Аз Мога Повече - Актуално

Записване за курс по немски език при доставчик на обучение

Лесно изучаване на немски език с видеа

Бихте могли да започнете да учите немски език с помощта на програмите за дистанционно езиково обучение, разработени от по-добрите школи, станали част от схемата за безплатно обучение Аз мога повече.

А можете и да понаучите някои неща сами, като гледате всички немскоезични видеоматериали, които успеете да намерите в интернет.

Ученето на немски език с помощта на видеоклипове е един от начините, по които бихте могли да упражнявате и развивате езиковите си умения през свободното си време. Освен това по този начин бихте могли да развиете уменията си за слушане и говорене и да подобрите възможността за разбиране.

Имайте предвид, че гледането на видеоклипове е полезно, но ще ви помогне само в една област от обучението по немски език, тъй като ще подобри уменията ви за слушане и говорене, но не и за четене и писане, затова е добре да го комбинирате с лекциите от онлайн обучението по немски език.

Като за начало изберете да гледате видеоклипове, от които бихте могли да научите основите на немския език. В интернет можете да намерите клипчетата на Би Би Си, които да ви помогнат да поставите основите на своите познания по немски език и да свикнете с начина, по който звучи езикът. Изгледайте уводните видеоклипове и опитайте да разберете какво се случва в тях. След това ги изгледайте отново, като се опитате да разпознаете и запомните отделните думи.

Започнете да гледате клипове за напреднали, когато нивото ви на владеене на немски език започне да се повишава. Гледайте клипове, които на са предназначени за чуждоезиково обучение, за да добиете представа за начина, по който звучи разговорният немски език. Изберете си някое популярно и интересно за вас телевизионно шоу, което да гледате на немски език. Може в началото да ви изглежда плашещо, но съвсем скоро ще започнете да разпознавате отделните думи и изрази. Колкото повече гледате, толкова повече ще започнете да разбирате.

Потърсете клипове от новинарските емисии на немските телевизии, които да гледате. Обикновено новинарите използват официалният стил на говорене, който в началото може да се окаже труден за разбиране, но бихте могли да се справите, ако проявите постоянство.

Често, когато новините се отнасят към същите истории, които вече сте чули по българските телевизии, бихте могли да разберете това, за което става дума. Освен това, бихте могли да върнете назад клипчето, което сте изгледали и да го гледате отново, за да разберете повече. Разбира се и при новинарските емисии ще ви е нужно известно време, преди да сте в състояние напълно да разбирате какво се говори на немски език.

Ако ученето с помощта на видеоклипове не ви вдъхва доверие, потърсете информация за програмата Аз мога повече и възможностите за безплатно дистанционно езиково обучение по немски език, които предлага.

Част от програмата са всички лицензирани центрове за езиково обучение, наричани още доставчици на обучение.