Главно меню

Реклама

Влизане в сайтаВажни техники при изучаването на чужд език
Аз мога немски
Безплатни курсове по чужд език по програма Аз Мога Повече
 

Как да научим чужд език и как да изберем доставчик на обучение?

 
Стремежът към изучаване на чужд език се среща все повече у много хора. Неприятното е обаче, че много от тях се отказват доста рано, още при срещата им с първите езикови трудности. Факт е, че едно от най-трудните неща е овладяването на чужд език, когато не си в езковата среда. Но, пък това не трябва да бъде пречка за когото и да било, за да не успее да научи перфектно даден език. 
 
За целта със справянето при ученето на чужд език, може би е добре всеки един да си създаде свои техники и методи за учене. Поради тази причина, ние решихме да ви предложим няколко изпробвани техники, които много биха ви помогнали, когато учите. Ако и вие се оприличавате с тези, които се затрудняват при ученето на нов език, може да се възползвате от 
 
Първата техника, с която е добре да се заемете е тази на произнощението. Знаете, че всеки език си има собствена мелодика и интонация, която касае съществено и произнощението. Българският език е доста твърд, а английският или обучението по немският език, например, се отличават с мекост в произношението. За това е добре кати за начало е да се запознаете с фонетичните правила на езика, който изучавате. Неонходимо ви е да придобиете музикален слух, касаещ мелодиката на езика, както и да подготвите, да настроите говорния си апарат на съответното езиково произношение. Правете колкото можете повече фонетични упражнения, не подминавайте с лекота теоритичните обяснения, свързани с фонетиката на изучавания от вас език.
 
Другата по важност стъпка е, да разграничите съществено частите на езика. Повечето хора правят грешката да се занимават с всички елементи от езика на куп и точно това ги обърква. Когато учите за фонетиката – учете само за нея. Когато учите лексика – учете отново само нея. Занимавайте се отделно с граматиката, отделно с произношението, отделно с писането и т.н. Това се отнася за хора, които тепърва навлизат в езика. В последствие, когато натрупате солидни знания във всички области на чуждия език, тогава можете да си позволите да смесвате всички езикови части.
 
Чували ли сте за „фонесемантиката”? За хората, които не са филолози, вероятно този израз не говори нищо. Това е наука за смисъла на звуковете. Да, всеки звук носи свой смисъл и може да значи нещо. За отличното овладяване и разбиране на чужд език, е добре, човек да бъде запознат с фонесемантичните правила на конкретния език. Научавайки веднъж за смислосъдържанието на звуковете, вие по-лесно ще успявате да разпознавате думите, които чувате. Един от най-трудните за преодоляване моменти в разбирането на чуждия език е, разпознаването да думите при слушане, когато те са използвани в изречение или няколко изречения наведнъж. 
 
За да свикнете с езика е необходимо много да слушате, както и да пишете на него. Така от самосебе си ще започнете да усещате как се нареждат думите в дадено изречение и няма да ви се налага да назубряте синтактичните правила кога следва подлогът и кога идва ред на сказуемото в изречението. За тази цел, можте да се упражнявате като преписвате книжки. Започнете с по-лесните и плавно преминавайте към по-сложните. Освен да преписвате книгите, много е полезно и да ги четете, дори и когато не разбирате всички думи в тях. Ползата от четенето се изразява, че така ще научите много нови думи, които можете да обвържете смислово, а не просто да назубрите и после да забравите, както и ще усетите реда, в който се подреждат частите на речта в изречението.
 
Изучаването на нов език е труден и не много кратък процес, най-важното, което се изисква от вас е да имате желание и търпение. В помощ на устремените да научат нов език идва схемата „Аз мога повече”, която предлага безплатно езиково обучение, чрез ваучери на трудово заетите хора. Не пропускайте шанса си да се обучавате по английски език или друг език, без да се налагате да плащате и стотинка за това, иначe скъпо струващо обучение. След като сте одобрени от бюрото по труда, вие трябва да си изберете доставчик на езиково обучение, които ще ви осигурят преподаватели и учебници, с които да се осъществи ученето по желания от вас език.