Главно меню

Реклама

Влизане в сайтаНяколко съвета за обучението по немски език
Аз мога немски

Онлайн курсове по немски език с програма Аз мога повече

Съвети и препоръки за лесно научаване на немски език

Ако смятате скоро да започвате да учите немски, бихте могли да го направите безплатно с помощта на схемата Аз мога повече немски език.

Програмата предлага възможност за всички работещи да стартират своите дистанционни курсове по немски език към някои от лицензираните езикови школи. Обучението от разстояние е предпочитано, защото елиминира проблема с недостатъчното свободно време.

Немският език се смята за по-труден за научаване от френския, испанския или италианския. Хората, за които тези език е роден населяват няколко европейски страни като Германия, Австрия и Швейцария. Езикът е точен и рязък, а някои хора го намират за красив.

Изучаването му би могло да ви помогне, когато решите да пътувате из Европа по работа или на екскурзия. За да успеете да се справите подобаващо с овладяването му, можете да използвате някои от тези съвети за изучаване на немски език:

∙ Включете се в някоя от групите, които се занимават с обучение по немски език. Такива можете да намерите в местните университети и специализирани училища, както и във всички езикови школи. Предпочитана от работещите е онлайн формата за езиково обучение, тъй като им позволява да разпределят времето си както намерят за добре, без това да се отразява на уроците.

∙ Слушайте как немците говорят, като използвате всички възможни източници. Снабдете се с компактдискове на немски език и ги слушайте, дори да сте в началото на своите занимания по немски език и да не разбирате всичко. Това ще ви помогне по-бързо да се научите да говорите с правилното произношение.

В интернет могат да се намерят много образователни аудио програми. Бихте могли да прехвърлите някоя от тях на своя аудио плеър и да я слушате, докато шофирате. Още един вариант за слушане на немската реч е да започнете да гледате немскоезични филми. Бихте могли да намерите и субтитрите на немски език, за да виждате как се пишат думите, които чувате по време на действието.

∙ Упражнявайте се всекидневно. Когато започнете да учите чужд език е много важно всеки ден да упражнявате уменията си по говорене, четене и писане. Ако се случи да сте заети и нямате време да започнете следващия си електронен урок по немски език, включен в програмата, упражнявайте наученото от предишните уроци. Напишете по няколко пъти новите думи, произнасяйте различните фрази и четете или слушайте непознатите текстове и аудиозаписи.

∙ Ако имате възможност, посетете Германия или някоя друга немскоезична страна. Да се потопите в немскоезичната обстановка е отличен начин бързо да повишите нивото си на владеене на немски език. Когато разглеждате малките немски магазинчета използвайте възможността да поговорите с продавачите. Повечето хора се радват да се запознаят с някой, който е започнал да учи езика им.

Запознайте се с условията на схемата Аз мога повече и подайте заявление, за да започнете своя онлайн курс по немски език безплатно към някой от известните центрове за езиково обучение (виж Изоблок мнения).