Главно меню

Реклама

Влизане в сайтаНемски език за начинаещи
Аз Мога Повече - Актуално

Безплатни курсове по немски език с ваучер

Как да започнем своето обучение по немски език?

Започнете своето безплатно онлайн обучение по немски език като подадете своето заявление за участие в схемата за социално развитие Аз мога повече и след това изберете своята лицензирана езикова школа.

Когато започнете да учите немски език ще си отворите врата към общуването със сто милиона души, за които немският език е роден, и милиони, за които немският език е втори. Немският и английският език имат общи корени и може би ще забележите, че много от немските думи звучат като английските.

Въпреки, че немската граматика е малко по-сложна от английската, правилата й следват логическа структура, което я прави по-лесна за научаване от начинаещите.

Научете основните думи и фрази на немски език. Знаенето на дори няколко думи ще ви бъде полезно, когато ви се наложи да пътувате в някоя от немскоезичните страни. Някои от думите и изразите, които е добре да знаете са Bitte (моля), Danke (благодаря), Guten Tag (буквално означава "добър ден", но се използва и като стандартен поздрав), Auf Wiedersehen (довиждане), entschuldigen Sie (извинете ме). Изречението, което не бива да забравяте да научите е "Ich verstehe Nicht" или "Не разбирам" в случай, че някой започне да ви говори твърде бързо на немски език.

Увеличете речниковия си запас. Бихте могли да го правите без никакви усилия, ако се абонирате за някое от приложенията, които всекидневно посочват „думата на деня” която да научите. Transparent language предлага актуализации чрез електронна поща, RSS емисия, Facebook, Myspace и Twitter. Всяка дума предлага аудио връзка, за да чуете правилното произношение. Ако се абонирате чрез Facebook, можете също да практикуват използването на тези думи в изречения и получаване на обратна връзка от други немски език учащи.

Научете правилата на граматиката и начина, по който се построяват изречения. Лекциите, включени в онлайн обучението по немски език служат точно за това. Освен тях интернет предлага много допълнителни материали, които бихте могли да използвате, в зависимост от своите интереси. Немската телевизионна компания Deutsche Welle също предлага безплатни езикови уроци в интернет пространството.

Ако по някаква причина нямате право да участвате в схемата „Аз мога повече” и нейните безплатни дистанционни курсове по немски език, бихте могли да се снабдите с някой от многото софтуери за развитие на езикови умения. Тези компютърни програми ще ви помогнат да задълбочите езиковите си познания по немски език като ви предоставят възможност да подобрите своето произношение. Много от програмите разполагат с функция за разпознаване на глас, която позволява да проверите дали произнасяте думите правилно.

Разбира се, най-добрият начин да научите немски език е като се включите в клас за начинаещи.

Ако нямате време да посещавате редовно на часовете си по немски език в езиковата школа, изберете онлайн формата на обучение, разработена от доставчици на обучение специално за хората във вашето положение. Схемата „Аз мога повече” позволява да го направите безплатно.