Главно меню

Реклама

Влизане в сайтаКакво трябва да знаете за немците, преди да им отидете на гости
Аз мога немски

Обучение по немски език с програма Аз мога повече

Каква е немската култура и как да се държим в Германия?

Започнали сте своето дистанционно обучение по немски като сте станали част от социалната програма Аз мога повече немски език и сте избрали някой от добрите доставчици на обучение. Сигурно вече нямате търпение да посетите страната и да упражните наученото по немски език.

Както при всяка култура, немският народ има много характерни черти и културни нагласи, които са специфични единствено за него. Важно е да се запознаете с тези културни особености, за да не се обидите или нарушите всички социални правила, когато посетите Германия и започнете да общувате с немците.

∙ Научете няколко основни думи и фрази на немски език. Знаенето на няколко думи ще ви помогне за намаляването на езиковата бариера и ще ви накара да се чувствате по-спокойни. Въпреки че повечето германци говорят свободно английски език, ученето на немски език ще ви помогне да се запознаете с начина, по който германците мислят комуникират.

∙ Винаги отивайте навреме на вечеря, носете малък подарък за домакините и изяждайте всичко, което ви бъде сервирано, за да не обидите готвача. Немците се отнасят много сериозно към етикета по време на хранене. Задължително изпратете кратко благодарствено писмо на немски език на следващия ден.

∙ Не се шокирайте, ако видите жена по монокини около плувния басейн. Може би благодарение на онлайн обучението по немски език вече знаете, че немците имат много либерално отношение към голотата и сексуалността. Можете да очаквате редовно да виждате открито сексуално поведение по телевизията, тъй като не е обект на цензурата.

∙ Шофирането по немската автомагистрала е преживяване, което не бива да се пропуска. Въпреки, че по-голямата част от магистралата няма ограничение на скоростта, внимавайте да не пропуснете определените участъци, които са с препоръчително ограничение. Освен това проявете разбиране за любовта, която немците изпитват към своите автомобили и никога не обиждайте немската автомобилна индустрия.

∙ Никога не газете тревата в парковете, дръжте краката си далеч от седалките на обществения транспорт, не оспорвайте авторитетите и не вдигайте шум по време на часовете за почивка (от 22 часа до 7 часа сутринта през седмицата и от 13 до 15 часа в неделя и официалните празници). Постарайте се, освен да говорите единствено на немски, да следвате тези правила, когато се намирате в страната.

∙ Заедно с граматиката на немския език научете правилата за пътното движение в Германия, преди да посетите страната. Разхождайте се единствено в определените пешеходни алеи и стойте далеч от алеите за велосипедисти, за да избегнете някой удар. Пресичайте улицата единствено на зелена светлина, тъй като сред множеството видове транспортни средства можете да не забележите как се задава някой велосипед или трамвай.

В случай, че не сте запознати със схемата Аз мога повече потърсете Изоблок мнения, за да разберете как да се включите и да започнете своето безплатно дистанционно езиково обучение към някой от по-добрите доставчици на обучение.