Главно меню

Реклама

Влизане в сайтаКак да попитате за посоката в Германия
Аз Мога Повече - Актуално

Немски език с ваучер по програма аз мога повече

Как да задаваме въпроси за посоката на немски език?

Съвсем скоро сте започнали своето онлайн обучение по немски език към една от най-добрите езикови школи, благодарение на програмата за социално развитие Аз мога повече. Получили сте възможност за кратко пътуване и ентусиазирани я хващате, за да поупражнявате своя немски език. Едва когато се озовавате на територията на страната разбирате, че все още голяма част от немския ви е чужда.

Германия е красива страна, в която има всичко – от оживените съвременни градове като Берлин до древните средновековни замъци разположени навсякъде из страната. Но когато се загубите в непозната страна, чиито език не говорите добре може да се окаже доста стресиращо, без значение колко е красив пейзажът наоколо.

Ето няколко начина да попитате за посоката в Германия, когато немският ви език не е на ниво:

∙ Напишете това, което ви интересува. Като изключим допълнителните букви и символи, немската азбука е подобна на английската. Ако все още не говорите немски, но сте сигурни за начина, по който се пише вашата дестинация напишете как се нарича мястото, което търсите и попитайте по този начин. Така ще си спестите време, както и чувството за безпомощност както на вас, така и на лицето, което сте помолили за помощ.

∙ Използвайте карта. Карта обозначаваща вашето местоположение и мястото, на което искате да отидете ще ви помогне да не се губите и ще ви помогне да се върнете обратно. Особено полезна е за намирането на посоката в големите градове. Освен това би била полезна за вашето обучение по немски език. Голяма част от обществения транспорт е съставен от метрото и надземните влакове. Най-вероятно маршрутът ви ще включва използването на някое от тези транспортни средства, затова ще се наложи да откривате спирките бързо.

∙ Винаги имайте предвид къде се намирате. Немският език е съставен от различни диалекти в зависимост от страната, която посещавате. На изток говорят по-различно от тези на запад и някъде може да им е трудно да ви разберат.

∙ Използвайте правилния въпрос. Питането за местоположението на всяко едно нещо на немски започва с въпроса „Wo ist?”, който се произнася „во ист”. Буквалният превод на този израз е „Къде е?”. Можете просто да започнете изречението си с този израз и да продължите с названието на мястото, на което се опитвате да стигнете.

∙ Използвайте пътеводител. Ако ви се струва, че вербалната комуникация на немски език все още е мъчителна за вас, използвайте пътеводител. Можете да използвате картата, за да разберете къде се намирате и да откриете мястото, на което отивате. Обикновено пътеводителите включват индекс, който е много удобен, когато искате да намерите определено място.

За да не изпадате в подобна ситуация, започнете навреме своето дистанционно обучение по немски език. Можете да го направите безплатно, ако се присъедините към участниците в програмата „Аз мога повече” и се свържете с подходящия доставчик на обучение.