Главно меню

Реклама

Влизане в сайтаЗащо да учим немски език по схема Аз Мога Повече?
Аз мога немски

 

{jcomments on}Защо да учим немски език? Какви са преимуществата от езиков курс по немски по програмата Аз Мога Повече 2014-2015?

 

 

Разпространение на немския език

   Благодарение на схемата Аз Мога Повече 2014-2015 на Агенцията по Заетостта имате възможност да участвате в безплатен курс по немски език. Той ще Ви бъде предоставен от избран от Вас лицензиран доставчик на обучение по Немски език с Ваучери по схемата Аз Мога Повече за 2014-2015-та година.

   Освен това, за удобство на работещите лица, някои Доставчици на Обучение по Немски език по схемата Аз Мога Повече 2014-2015 предоставят възможност за ДИСТАНЦИОННО обучение с Ваучер. Чрез него Вие можете да изберете Доставчик на обучение по немски език от Силистра, Стара Загора или Ямбол, като в същото време Вие живеете в София, Казанлък или Пловдив.

   А преимуществата да изучавате немски език по Аз Мога Повече за 2014-2015 са безспорни: той е един от най-разпространените в света езици, като е все по-търсен от работодателите в България; на немски са написани едни от най-добрите литературни произведения; и още:

ИНТЕРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НЕМСКИЯ ЕЗИК

   *Има около 90-98 милиона души, говорещи немски по целия свят (Германия, Австрия, Швейцария, Южен Тирол в Италия, Намибия, Русия, Унгария, Словения и много други).

   *Изследване, базирано на анализа на 35 милиона изречения и 500 милиона думи от лексикографски корпус в Лайпциг, установява, че съвременният немски език съдържа 9 милиона самостоятелни думи и словосъчетания.

   *В немския правопис съществителните и повечето думи със синтактична функция на съществителни се изписват с главна буква, което би трябвало да улесни четящия.

   *Значението на основните глаголи в немския език може да бъде разширено, а понякога и коренно променено, чрез добавянето на представки, някои от които имат собствено значение. Така представката zer- означава разрушаване на нещо, например в zerreißen („разкъсвам“), zerbrechen („разтрошавам“), zerschneiden („разрязвам“).

   *В немската азбука се използват 26 латински букви, като има 3 гласни умлаути ä, ö, ü и печатна лигатура ß (Eszett /Есцет/ ), които не влизат в азбуката (т.е. те не са стандартизирани, но са включени в Уникода).

 

 

{plusone}