Главно меню

Реклама

Влизане в сайтаДа спасим маникюра си от жълтите нокти
Обучение по немски език и...

Как да имаме красив маникюр?

Как да поддържаме маникюра и педикюра си красив?

Статистиката сочи, че не са малко жените, които имат оплакване от това, че ноктите им пожълтяват. Професионалисти – маникюристи споделят, че голяма част от клиентките им имат такъв роблем и отчаяно се опитват да се справят с него. Ние се поинтересувахме каква е причината за неприятния жълт цвят, с който се сдобиват нокътните ни плочи и който загрозява естествения вид на ноктите ни. Ето какво ни обясниха маникюристите, които ежедневно се опитват да се справят с жълтия цвят на маникюра и педикюра на дамите, те посочиха няколко от възможните причини, които може да се причини неприятният вид на ноктите ни. Един от виновниците, които изтъкват маникюристките са лаковете, с които се лакираме, както и лакочистителите, с които ги отстраняваме. За жалост, независимо от развитието на козметичната индустрия, все още съществуват некачествени лакове с вредни за ноктите вещества, както и лакочистители, които съдържат ацетон, и тази съвкупност от вредни вещества причиняват химична реакция, която се отразява неблагоприятно върху цвета на ноктите.

Като друга възможна причина това е тютюнопушенето, което вреди и на ноктите, освен и на всички останали органи на човешкото тяло. Всички пушачи са чували съвета, че е добре да откажат пушенето или поне да го намалят. За да имате красиви и здрави маникюри или педикюри, може би трябва да направите жертва с цигарите.

Неблаготворно се отразяват и различните препарати, с които дамите почистват. Силните химични вещества, които се съдържат в тях, често изсушават ноктите и за това  те се сдобиват с жълтеникъв цвят. Още повече се засилва неприятния ефект от пожълтяването, като се добави и водата, с която се мием или чистим. Комбинацията вода и препарат е унищожителна за маникюра ни, така че е добре да се вслушваме повечко в съветите на маникюристите, когато ни казват да изпозлваме ръкавици, при вършенето на домакинските ни задължения.

Като по-неприятен факт и причина за пожълтяването, маникюристите посочват, че ноктите ни може да страдат от гъбична инфекция. В такъв случай, те съветват непременно да се обърнем към доктор, особено, ако не посещаваме маникюрист, който със сигурност да ни констатира проблема с пожълтяването на ноктите ни. Освен гъбичките, възможно е и други болести да се крият зад този неестествен цвят за нокътните плочи.

Ако сте се консултирали с вашия професионален маникюрист и той е установил, че не страдате от някакво заболяване, което да допринася за пожълтяването, то можете да се погрижите за възвръщането на нормалния вид на маникюра или педикюра си като използвате няколко бабини хитринки. Маникюристите твърдят, че са изключителни полезни и гарантират подобряването на ноктите ви. Една от рецеприте е и начин сами да установите до колко е сериозно положението с ноктите ви. Във ваничка с вода, която е подсолена или има лимонов сок, трябва да потопите пожълтелите си пръсти, след което да изчакате известно време и ако ноктите ви започват да възвръщат розовия си вид, значи проблемът е от лаковете, след което повторете още няколко пъти докато нормалното им състояние не се възвърне напълно. Ако няма ефект от този трик, значи посещението на лекар трябва да бъде задължително. Народната медицина препоръчва натриването на ноктите с лимонов сок или пък баня от есктрат от лайка. Друга хитринка на баба, за която маникюристите ни казват е, че ноктите могат да се избелят прекрасно с паста за зъби. Странен метод, но не пречи да пробвате. Ако сте твърде недоверчиви и не вярвате, че с пастата за зъби може да се получи нещо, можете направо да използвате избелващи кремове, които също биха ви помогнали.

Поддръжката на ноктите, лакирането с качествени лакове и редовното посещение при професинални маникююристи съществено биха допренесли за доброто състояние на вида на маникюра или педикюра ви. Ако сте сред хората, които освен, че много държат на красивия вид на ръцете си, но и обичат да се занимават с правенето на нокти, точно за вас е професионалният курс по „Маникюр, педикюр и ноктопластика”, който схемата „Аз мога повече” организира за всички лица, които са на трудов договор или се самоосигуряват. Схемата ви дава чудесна възможност да получите нова професия и да се занимавате с това, с което винаги сте желали, но поради някаква причина не сте могли да го осъществите. Курсът е напълно безплатен, само с ваучери. За целта, трябва да си изберете лицензиран доставчик на обучение, който ще ви осигури козметичен салон, където да провеждате практиката си. Практическата част от обучението, както и теоритичната се водят от екип от професионалисти, квалифицирани в професията маникюрист и педикюрист.