Главно меню

Реклама

Влизане в сайтаОбучение по немски език и...
Да спасим маникюра си от жълтите нокти
Обучение по немски език и...

Как да имаме красив маникюр?

Как да поддържаме маникюра и педикюра си красив?

Статистиката сочи, че не са малко жените, които имат оплакване от това, че ноктите им пожълтяват. Професионалисти – маникюристи споделят, че голяма част от клиентките им имат такъв роблем и отчаяно се опитват да се справят с него. Ние се поинтересувахме каква е причината за неприятния жълт цвят, с който се сдобиват нокътните ни плочи и който загрозява естествения вид на ноктите ни. Ето какво ни обясниха маникюристите, които ежедневно се опитват да се справят с жълтия цвят на маникюра и педикюра на дамите, те посочиха няколко от възможните причини, които може да се причини неприятният вид на ноктите ни. Един от виновниците, които изтъкват маникюристките са лаковете, с които се лакираме, както и лакочистителите, с които ги отстраняваме. За жалост, независимо от развитието на козметичната индустрия, все още съществуват некачествени лакове с вредни за ноктите вещества, както и лакочистители, които съдържат ацетон, и тази съвкупност от вредни вещества причиняват химична реакция, която се отразява неблагоприятно върху цвета на ноктите.

Като друга възможна причина това е тютюнопушенето, което вреди и на ноктите, освен и на всички останали органи на човешкото тяло. Всички пушачи са чували съвета, че е добре да откажат пушенето или поне да го намалят. За да имате красиви и здрави маникюри или педикюри, може би трябва да направите жертва с цигарите.

Неблаготворно се отразяват и различните препарати, с които дамите почистват. Силните химични вещества, които се съдържат в тях, често изсушават ноктите и за това  те се сдобиват с жълтеникъв цвят. Още повече се засилва неприятния ефект от пожълтяването, като се добави и водата, с която се мием или чистим. Комбинацията вода и препарат е унищожителна за маникюра ни, така че е добре да се вслушваме повечко в съветите на маникюристите, когато ни казват да изпозлваме ръкавици, при вършенето на домакинските ни задължения.

Като по-неприятен факт и причина за пожълтяването, маникюристите посочват, че ноктите ни може да страдат от гъбична инфекция. В такъв случай, те съветват непременно да се обърнем към доктор, особено, ако не посещаваме маникюрист, който със сигурност да ни констатира проблема с пожълтяването на ноктите ни. Освен гъбичките, възможно е и други болести да се крият зад този неестествен цвят за нокътните плочи.

Ако сте се консултирали с вашия професионален маникюрист и той е установил, че не страдате от някакво заболяване, което да допринася за пожълтяването, то можете да се погрижите за възвръщането на нормалния вид на маникюра или педикюра си като използвате няколко бабини хитринки. Маникюристите твърдят, че са изключителни полезни и гарантират подобряването на ноктите ви. Една от рецеприте е и начин сами да установите до колко е сериозно положението с ноктите ви. Във ваничка с вода, която е подсолена или има лимонов сок, трябва да потопите пожълтелите си пръсти, след което да изчакате известно време и ако ноктите ви започват да възвръщат розовия си вид, значи проблемът е от лаковете, след което повторете още няколко пъти докато нормалното им състояние не се възвърне напълно. Ако няма ефект от този трик, значи посещението на лекар трябва да бъде задължително. Народната медицина препоръчва натриването на ноктите с лимонов сок или пък баня от есктрат от лайка. Друга хитринка на баба, за която маникюристите ни казват е, че ноктите могат да се избелят прекрасно с паста за зъби. Странен метод, но не пречи да пробвате. Ако сте твърде недоверчиви и не вярвате, че с пастата за зъби може да се получи нещо, можете направо да използвате избелващи кремове, които също биха ви помогнали.

Поддръжката на ноктите, лакирането с качествени лакове и редовното посещение при професинални маникююристи съществено биха допренесли за доброто състояние на вида на маникюра или педикюра ви. Ако сте сред хората, които освен, че много държат на красивия вид на ръцете си, но и обичат да се занимават с правенето на нокти, точно за вас е професионалният курс по „Маникюр, педикюр и ноктопластика”, който схемата „Аз мога повече” организира за всички лица, които са на трудов договор или се самоосигуряват. Схемата ви дава чудесна възможност да получите нова професия и да се занимавате с това, с което винаги сте желали, но поради някаква причина не сте могли да го осъществите. Курсът е напълно безплатен, само с ваучери. За целта, трябва да си изберете лицензиран доставчик на обучение, който ще ви осигури козметичен салон, където да провеждате практиката си. Практическата част от обучението, както и теоритичната се водят от екип от професионалисти, квалифицирани в професията маникюрист и педикюрист.

 

 
Мениджмънт в съвременния живот
Обучение по немски език и...

Икономика и мениджмънт по схема Аз мога повече

Какво представлява мениджмънтът днес?

Ако сте решили да се запишете на обучение по икономика и мениджмънт посредством европейската програма за социално развитие Аз мога повече, то добре е да имате обща представа за някои неща. Като например каква е ролята на мениджмънта в днешния живот.

В условията на формиране на пазарна икономика, нарастват и изискванията към системата за управление. Без специални познания е трудно да се решат въпроси,свързани с привличането на квалифициран персонал, осигуряване на висококачествени суровини  и материали, изгоден пазар за произведената продукция и т.н. Затова възникна една обособена сфера в управлението – мениджмънт.

Неговата роля в съвременния живот е неоспорима. Мениджърите са висококвалифицирани специалисти, планиращи стратегическото управление на фирмата, за да достигне тя желаното ниво на развитие, като се вземат предвид условията и конфигурацията на пазара.

Мениджмънтът се фокусира върху търсенето на рационални системи на управление за подобряване на дейността на предприятието в динамично развиващата се икономика.

Функцията на мениджъра е да осигури органическа интеграция на подразделенията на компанията, насочена към цялостно използване на капацитета и ресурсната база, за да се достигнат максимални печалби.

Мениджърът е отговорен и за управлението на персонала. Той се грижи за професионалното израстване на служителите, за създаването на стимули и условия за по-добро и по-пълно използване на възможностите и потенциала на предприятието.

Мениджмънтът днес е самостоятелна професионална дейност, насочена към постигане на определени цели в условията на пазарна икономика. Той включва цялостната организация и управление на фирмата за нейното успешно развитие.

Квалифицираният специалист струва скъпо на всеки университет. И за да може той да възвърне своите разходи, би следвало да си сътрудничи с фирми, компания, предприятия и организации, имащи нужда от компетентни мениджъри. И те, разчитайки на своята успешна изява на пазара на труда, ще влагат солидни пари в образованието на своя бъдещ специалист. В този смисъл ролята на мениджмънта за успеха на всеки бизнес днес е голяма.

 
Кои са основните счетоводни дейности?
Обучение по немски език и...

Безплатни курсове по оперативно счетоводство

Кои са основните неща, които прави един счетоводител?

Едва ли може да се намери някой, който все още да не е разбрал за дистанционните курсове по оперативно счетоводство към центровете за професионално обучение, които схемата за социално развитие Аз мога повече финансира.

Всички работещи, които не разполагат с достатъчно свободно време, но биха искали да повишат компетенциите си в областта на оперативното счетоводство, имат възможност да се възползват от програмата и да започнат своя онлайн счетоводен курс безплатно.

Никое предприятие не би могло да оцелее дълго без правилното счетоводство. Без значение от размера на бизнеса, един човек би могъл да се справи с всички счетоводни задачи, като при най-малките фирми обикновено счетоводителите са самите собственици. По-сложните предприятия могат да се обърнат към услугите на големите си счетоводни отдели, или към външните счетоводни фирми, за да се справят с финансовата документация.

Едно е сигурно – всички фирми използват някои общи дейности в своите счетоводни практики:

∙ Всеки отделен поток от приходи независимо дали е в брой, с кредитна карта или под формата на разменени на бартер стоки трябва да бъде идентифициран от оперативния счетоводител, без значение колко малка е сумата. Правилното проследяване на приходите гарантира, че собственикът на предприятието знае с какви пари разполага и кои са неговите източници на печалба.

∙ Разходите на бизнеса трябва да се отбелязват така, както се записват приходите. Собственикът на предприятие, който харчи повече, отколкото печели, не би могъл да се задържи дълго на бизнес сцената. При отбелязването на приходите и разходите от счетоводителя, би могло да се забележи кои операции на бизнеса са по-печеливши от другите, както и да се вземе решение за прекратяването на тези, чиито разходи надвишават приходите.

∙ За бизнеса от всички нива е необходима гаранцията, че всички банкови депозити и разходи са записани точно. Оперативният счетоводител ги преглежда подробно и с подписа си гарантира, че съвпадат. След като всички депозити се съберат и плащанията за разходи се извадят, получената сума трябва да е равна на онази посочена в отчета на банката. Направените депозити, които все още не са включени в отчета трябва да се извадят, а разходите, които все още не отбелязани трябва да се добавят, за да се съгласуват с посоченото в банковия баланс. Банковото помирение се прави веднъж месечно, или по-често, ако броят на сделките е по-голям. Твърде дългото изчакване между съгласуванията на сметките може да затрудни процеса.

∙ Финансовите отчети направени от оперативния счетоводител периодично се издават в предприятията, управлявани от акционери. Те помагат на инвеститорите да разберат как се справя предприятието, дали е било печелившо, защо приходите не са в очаквания размер, както и да решат какви да бъдат бъдещите перспективи за бизнеса.

Потърсете информация за доставчиците на обучение, включени в програмата „Аз мога повече” както и за начина, по който бихте могли да се възползвате от нея, за да започнете своя онлайн курс по оперативно счетоводство безплатно.